Трамп причао са Зaкербергом о посту на Фејсбуку и Инстаграму

Срна
Трамп причао са Зaкербергом о посту на Фејсбуку и Инстаграму

ВАШИНГТОН - Предсједник САД Доналд Трамп разговарао је у петак телефоном са оснивачем и генералним директором Фејсбука Марком Закербергом, изјавио је неименован извор ЦНН-а.

У јавном посту на Фејсбуку, Закерберг је објаснио зашто Фејсбук није предузео радње на Фејсбук и Инстаграм постовима у којима је Трамп у петак пријетио да ће "када почне пљачка, почети и пуцњава".

"Борио сам се с тим како да одговарам на предсједникове твитове и постове цио дан. Лично имам негативне реакције на ову врсту непријатељства и запаљиве реторике", рекао је Закерберг.

"Али, ја сам одговоран да реагујем не само у свом личном својству већ као лидер институције која се залаже за слободно изражавање", навео је Закерберг.

Твитер је исти пост означио као величање насиља.

"За разлику од Твитера, ми немамо политику постављања упозорења испред постова који могу подстаћи насиље, јер верујемо да ако неки пост подстиче насиље, он би требало да буде уклоњен без обзира да ли је вриједан да се објави, чак и ако долази од политичара" написао је Закерберг у посту објављеном у петак и додао да су били у вези с Бијелом кућом да би објаснили ову политику.

Закерберг је, међутим, сведочећи пред Конгресом у октобру рекао да ће, ако било ко, укључујући политичара, каже ствари које могу проузроковати насиље, односно опасност од непосредних физичких повреда, тај садржај бити уклоњен. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана