Протести у Бечу, затворен центар града

Срна
Протести у Бечу, затворен центар града

БЕЧ - Центар Беча биће данас послије подне у потпуности блокиран због бројних протеста противника ковид мјера и обавезне вакцинације.

Полиција је саопштила да ће на улицама имати 1.200 чувара реда и да је пријављено укупно 27 протеста.

Највећи скуп се очекује на тргу Хелденплац, на који је позвала Слободарска партија Аустрије (ФПО), као и прије двије недјеље када се окупило више десетина хиљада људи.

Пријављен је и скуп против “здравственог фашизма” испред аустријске владе.

Овај пут поворка демонстраната неће ићи само улицама строгог центра Беча, већ је један скуп пријављен са шетњом од Гиртла до Опере.

На централном бечком тргу Штефансплан заказан је и протест више групација против фашизма, због уплива неонациста у демонстрације против корона мјера.

“Уз сво разумијевање за страх од вируса, немамо разумијевање за пароле које релативизују холокауст и баве се ревизијом историје. Немамо разумијевање за оне који шетају иза десничарских транспарената”, поручују организатори.

Полиција ће овај пут, због овог протеста, морати направити тампон зону између учесника различитих окупљања и тако спријечи њихове сукобе.

Пошто на друштвеним мрежама стално круже пријетње нападима на болнице због вакцинације, полиција је појачала надзор тих објеката, као и друге критичне инфраструктуре.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана