Експлозија у ресторану бизнисменa из Босне и Херцеговине

NN
Foto: Tbk

АНТВЕРПЕН - Снажна експлозија оштетила је ноћас ресторан “Вок & Чикен Стајл”, у мјесту Вилријк, недалеко од Антверпена, чији је власник, како преносе белгијски медији, бизнисмен из Босне и Херцеговине.

Локално становништво је пријавило експлозију ноћас, у 2:40, а Воутер Брујнс, портпарол полиције о овом инциденту је рекао да тренутно немају неких посебних трагова:

“Оно што се претпоставља јесте да је непозната особа активирала експлозивну направу и у екпслозији су оштећена улазна врата као и фасада зграде у којој се ресторан налази. Колико је експлозија била јака свједочи и да су видљива оштећења на аутомобилима који су паркирани са друге стране улице”, рекао је Брујнс.

На терен су одмах изашли форензичари који су покренули истрагу, а на терену су и припадници федералне полиције. Цијели кварт је одмах запечаћен и то је трајало сатима, док полиција није изузела доказе.

“Сам контекст и околности се још увијек истражују”, рекао је Брујнс и додао:”Али, постоје неке индиције да овај напад има везе са нарко миљеом и то је тренутно наш главни траг истраге. Најбитније је да нико није повријеђен, а на терену су биле службе хитне помоћи како би помогли становницима околних зграда, које је експлозија пробудила и узнемирила”, рекао је он.

Иначе, медији преносе да је ресторан у власништву бизнисмена бх.поријекла који живи у Шилдеу, а који је наводно стари познаник полиције и правосуђа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана