Званичници честитали празник вјерницима исламске вјероисповијести

Срна
Званичници честитали празник вјерницима исламске вјероисповијести

БАЊАЛУКА - Вјерници исламске вјероисповијести обиљежиће сутра први дан Рамазанског бајрама.

За муслимане сутра наступа тродневни Рамазански бајрам, који обиљежава крај једномесечног поста.

Током претходних 30 дана поста, вјерници су се од зоре до заласка Сунца уздржавали од јела, пића, тјелесних задовољстава, као и од грешних мисли и дјела.

Рамазан се сматра најважнијим мјесецом за муслиманске вјернике, у коме је, вјерује се, почело објављивање, за муслимане свете књиге Курана.

Додик: Празник да донесе мир и радост

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је поглавару Исламске заједнице БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим вјерницима исламске вјероисповијести Рамазански бајрам, са жељом да им овај велики празник донесе мир и радост.

Додик је истакао да је Рамазански бајрам празник радости за све вјернике и људе добрих намјера, те подстрек за промоцију универзалних порука мира, солидарности, толеранције и поштовања међу људима и народима, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ. 

„Нека радост Бајрама испуни срца свих људи и да овај и сваки наредни празник дочекате у добром здрављу, радости и благостању у кругу породице и пријатеља", навео је Додик. 

Чубриловић: Рамазан да протекне у пријатељском окружењу

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас поглавару Исламске заједнице БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ Рамазански бајрам, са жељом да празнично славље протекне у радосном породичном и пријатељском окружењу.

„Нека овај велики празник обасја ваше домове и срца љубављу, слогом и радошћу и нека нас подсјети на универзалне поруке мира, солидарности и толеранције, јер само упућени једни на друге можемо превладати изазове данашњице. Срећан и благословљен Рамазански бајрам", наведено је у честитки. 

Радмановић: Празник провести у здрављу и породичној срећи

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић честитао је Рамазански бајрам и изразио наду да ће овај празник бити подстрек да се са новим оптимизмомбхрабрије закорачи у бољу будућност.

Радмановић је честитку упутио поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ. 

„Поводом наступајућег празника Рамазанског бајрама упућујем искрене честитке, са жељом да га проведете у духовном миру, здрављу и породичној срећи. Свим вјерницима исламске вјере у БиХ желим да вјерску и духовну радост Рамазанског бајрама у добром здрављу подијеле са својим најближим, пријатељима и комшијама", навео је Радмановић у честитки. 

Он је изразио наду да ће велики празник Рамазански бајрам, у складу са својом традиционалном симболиком, бити још једна прилика за развијање односа толеранције, мира и разумијевања међу људима и народима који живе у БиХ. 

Комшић, Звиздић, Цикотић и Новалић честитали рамазански бајрам

Честитике поводом Рамазанског бајрама Исламској заједници у БиХ и вјерницима данас су упутили члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, замјеник предсједавајућег Представничког дома парламета БиХ Денис Звиздић, министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић и федерални премијер Фадил Новалић.

Комшић је у честитки пожелио мир, срећу, хармонију, добро здравље и успјех, те додао да је овај празник прика да се да лични допринос у креирању бољег амбијента, за међусобно уважавање, поштовање и разумијевање. 

Звиздић је пожелио поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу и вјерницима у БиХ и дијаспори да је празник прилика да се проведе са породицама, родбином и комшијама, те да својим дјелима допринесу међусобном зближавању и солидарности. 

Цикотић је пожелио да радост овог празника буде инспирација за наставак истрајавања у доброчинставу, јачању породичних веза и пријатељстава, те у градњи сретније и просперитетније будућности. 

Новалић је увјерен да је овај празник ојачао вјеру и понукао да стрпљење и одлучност буду усмјерени у стварање боље будућности за све. 

Честитке поводом Бајрама упутили су и предсједници Јеврејске заједнице у БиХ Јакоб Финци и Јеврејске општине Сарајево Борис Кожемјакин, те високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана