Лажни документи у банкарским и финансијским трансакцијама

Срна
Лажни документи у банкарским и финансијским трансакцијама

Агенција за банкарство Федерације БиХ упозорава грађане, пословне субјекте и релевантне институције да су се појавили лажни документи које је наводно издала ова институција, а који се користе у банкарским и финансијским трансакцијама.

Из ове агенције позивају на опрез и да се пажљиво провјерава аутентичност свих докумената који се приписују Агенцији.

"Наведени лажни документи садрже измишљене информације, печате и потписе који нису валидни. Агенција не издаје никакве документе путем непровјерених канала комуникације", саопштено је из Агенције за банкарство ФБиХ.

У саопштењу се наводи да се сви званични документи ове агенције издају искључиво у физичком облику или електронски путем званичних адреса и канала комуникације.

"Уколико имате сумње у вези са валидношћу неког документа за који се тврди да је издала Агенција, молимо вас да нас одмах контактирате путем наших званичних канала како бисмо могли да спроведемо детаљну провјеру и реагујемо у складу са релевантним оквиром", истичу из ове институције.

Из Агенције наводе да предузимају све неопходне кораке како би се заштитио интегритет докумената и информација ове институције, као и да ће предузимати активности према надлежним органима како би се идентификовали и санкционисали одговорни за израду и дистрибуцију лажних докумената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана