Lažni dokumenti u bankarskim i finansijskim transakcijama

Srna
Lažni dokumenti u bankarskim i finansijskim transakcijama

Agencija za bankarstvo Federacije BiH upozorava građane, poslovne subjekte i relevantne institucije da su se pojavili lažni dokumenti koje je navodno izdala ova institucija, a koji se koriste u bankarskim i finansijskim transakcijama.

Iz ove agencije pozivaju na oprez i da se pažljivo provjerava autentičnost svih dokumenata koji se pripisuju Agenciji.

"Navedeni lažni dokumenti sadrže izmišljene informacije, pečate i potpise koji nisu validni. Agencija ne izdaje nikakve dokumente putem neprovjerenih kanala komunikacije", saopšteno je iz Agencije za bankarstvo FBiH.

U saopštenju se navodi da se svi zvanični dokumenti ove agencije izdaju isključivo u fizičkom obliku ili elektronski putem zvaničnih adresa i kanala komunikacije.

"Ukoliko imate sumnje u vezi sa validnošću nekog dokumenta za koji se tvrdi da je izdala Agencija, molimo vas da nas odmah kontaktirate putem naših zvaničnih kanala kako bismo mogli da sprovedemo detaljnu provjeru i reagujemo u skladu sa relevantnim okvirom", ističu iz ove institucije.

Iz Agencije navode da preduzimaju sve neophodne korake kako bi se zaštitio integritet dokumenata i informacija ove institucije, kao i da će preduzimati aktivnosti prema nadležnim organima kako bi se identifikovali i sankcionisali odgovorni za izradu i distribuciju lažnih dokumenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana