Почела изградња моста на ријеци Укрини

Срна
Foto: Срна

ЧЕЛИНАЦ - У Старој Дубрави код Челинца данас је озваничен почетак изградње новог моста на ријеци Укрини, а вриједност ове инвестиције је 1.750.000 КМ.

Начелник општине Челинац Владо Глигорић и вршилац дужности директора предузећа “Путеви Републике Српске” Милан Дакић истакли су да је ријеч о значајном инфраструктурном пројекту који ће омогућити бољи саобраћај на дионици пута Челинац-Прњавор-Станари.

“Постојећи мост је узак и изградњом новог биће обезбијеђен већи проток саобраћаја на овом локалитету, те ће допринијети развоју општине Челинац”, рекао је Глигорић новинарима и захвалио Влади Српске, ресорном министарству и “Путевима” за ову значајну инвестицију.

Дакић је навео да су извођачи радова група понуђача “Група Фортис”, “Козарапутеви” и “Приједорпутеви”, те да је рок за завршетак радова 18 мјесеци.

Према његовим ријечима, “Путеви” ће у овој години широм Републике Српске инвестирати средства у рехабилитацију и санацију регионалних и магистралних путева, али и у инфраструктурне објекте и мостове.

Извршни директор за техничка питања предузећа “Путеви” Мирослав Јанковић рекао је да је укупна дужина моста 47 метара, а ширина 9,7 метара.

Он је додао да ће “Путеви” на овом локалитету изградити и одређене приступне саобраћајнице да би се саобраћај несметано одвијао.

Дакић је рекао да би ускоро требало да почне и рехабилитација пута од Бранешаца до Укрине, наводећи да су почели припремни радови на чишћењу ријечног корита и кошења траве, а да је вриједност инвестиције 3,5 милиона КМ и рок завршетка радова три године.

Јанковић је навео да је за наредну годину планиран наставак изградње регионалног пута Челинац-Укрина према Теслићу дужине два километра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана