Počela izgradnja mosta na rijeci Ukrini

Srna
Foto: Srna

ČELINAC - U Staroj Dubravi kod Čelinca danas je ozvaničen početak izgradnje novog mosta na rijeci Ukrini, a vrijednost ove investicije je 1.750.000 KM.

Načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić i vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Milan Dakić istakli su da je riječ o značajnom infrastrukturnom projektu koji će omogućiti bolji saobraćaj na dionici puta Čelinac-Prnjavor-Stanari.

“Postojeći most je uzak i izgradnjom novog biće obezbijeđen veći protok saobraćaja na ovom lokalitetu, te će doprinijeti razvoju opštine Čelinac”, rekao je Gligorić novinarima i zahvalio Vladi Srpske, resornom ministarstvu i “Putevima” za ovu značajnu investiciju.

Dakić je naveo da su izvođači radova grupa ponuđača “Grupa Fortis”, “Kozaraputevi” i “Prijedorputevi”, te da je rok za završetak radova 18 mjeseci.

Prema njegovim riječima, “Putevi” će u ovoj godini širom Republike Srpske investirati sredstva u rehabilitaciju i sanaciju regionalnih i magistralnih puteva, ali i u infrastrukturne objekte i mostove.

Izvršni direktor za tehnička pitanja preduzeća “Putevi” Miroslav Janković rekao je da je ukupna dužina mosta 47 metara, a širina 9,7 metara.

On je dodao da će “Putevi” na ovom lokalitetu izgraditi i određene pristupne saobraćajnice da bi se saobraćaj nesmetano odvijao.

Dakić je rekao da bi uskoro trebalo da počne i rehabilitacija puta od Branešaca do Ukrine, navodeći da su počeli pripremni radovi na čišćenju riječnog korita i košenja trave, a da je vrijednost investicije 3,5 miliona KM i rok završetka radova tri godine.

Janković je naveo da je za narednu godinu planiran nastavak izgradnje regionalnog puta Čelinac-Ukrina prema Tesliću dužine dva kilometra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana