Objavljena prognoza do subote

Agencije
Objavljena prognoza do subote

Zbog pljuskova praćenih grmljavinom koji se očekuju u poslijepodnevnim satima na području sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne upaljen je meteoalarm.

Tako se na području tuzlanske, banjalučke i prijedorske regije očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom.

"Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće", navode iz FHMZ.

Inače, jutros je u BiH pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u zapadnim područjima Bosne.

Danas će u BiH preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša u zapadnim i centralnim područjima. Poslije podne u Bosni se očekuje kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom. U sjevernim područjima Bosne se očekuje jače grmljavinsko nevrijeme.

Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26 stepeni.

U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Bosne su lokalno moguće intenzivnije padavine.

Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni. 

Za četvrtak se u Bosni prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz promjenljivu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 26 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 27 stepeni. 

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u subotu. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana