Saobraćaj slabijeg inteziteta, nema čekanja na graničnim prelazima

SRNA
Saobraćaj slabijeg inteziteta, nema čekanja na graničnim prelazima

BANjALUKA - Saobraćaj je jutros slabijeg intenziteta i na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija se bez zastoja i posebnih ograničenja, a na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Zbog slabije kiše koja je padala tokom noći u Hercegovini se vozi po mokrim i klizavim kolovozima.

U Trebinju je zbog izgradnje kružnog toka obustavljen saobraćaj na ukrštanju ulica Vuka Mićunovića i kralja Petra Prvog Oslobodioca.

Putnička vozila će biti preusmjeravana na okolne gradske saobraćajnice, a teretna vozila iznad tri i po tone i autobusi propuštaće se periodično kroz zonu izvođenja radova, jer za ovu kategoriju nema mogućnosti alternativnih pravaca gradskim saobraćajnicama.

Zbog radova na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a do povremenih obustava dolazi i na regionalnom putu Doboj-Modriča u Kostajnici zbog miniranja u kamenolomu "Grapska-Kostajnica". Režim saobraćaja izmijenjen je zbog radova i na magistralnom putnom pravcu Prijedor-Koprivna.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" zbog izvođenja radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale do 10. jula zbog minerskih radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak-Sokolac.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva. Radovi su produženi do kraja godine.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. Usporeno se zbog radova vozi i na magistralnom putu Bijeljina-Brčko, u rejonu Donje Čađavice.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnom putnom pravcu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 7.00 i 16.00 časova.

U FBiH je zbog redovnog održavanja tunela "Grab", "25. novembar" i "Vis" zatvorena preticajna traka na dionici auto-puta Tarčin-Lepenica. Saobraćaj se odvija voznom trakom do završetka radova.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnom putu Nemila-Zenica, kod poslovne zone Pečuj, zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom na to da je ova dionica izrazito frekventna, formiraju se duge kolone vozila u oba smjera.

Na snazi je obustava saobraćaja na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, a vozila su preusmjerena na obilaznicu.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Nemila-Lašva, Lašva-Kaonik u naselju Grabulje, Kladanj-Vlasenica, Tarčin-Konjic, Jelah-Doboj, Jablanica-Potoci u Donjoj Jablanici, Čevljanovići-Nišići, Kladanj-Vlasenica Srbljani-Bosanska Krupa i Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase, pa se ta vozila preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu da koriste granični prelaz Šepak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana