Фолклораши из Билеће посјетили представништво Српске у Србији

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Чланови Градског културно-умјетничког друштва (ГКУД) “Владимир Гаћиновић” из Билеће посјетили су данас у Београду Представништво Републике Српске у Србији и том приликом је договорено да млађи чланови ове године учествују на Међународном ђечијем фестивалу фолклора “Лицидерско срце” у Ужицу.

Шеф Представништва Млађен Цицовић изразио је задовољство сусретом са фолкорашима из Билеће, прије свега због чињенице што се ради о младим људима што је гаранција да се значајно ради и доприноси свему ономе што је очување српске културе, традиције и обичаја.

“Договорили смо се да djеца од осам до 14 година овог културно-умјетничког друштва учествују на Међународном ђечијем фестивалу фолклора ' Лицидерско срце'  гdjе је Представништво суорганизатор фестивала тако да ћемо их ове године видјети на отварању у Ужицу”, рекао је Цицовић.

Он је додао да ће у наредном периоду Представништво активно сарађивати на свим програмима које они реализују, а функцији су повезивања Републике Српске и Србије, саопштено је из Представништва.

Предсједник билећког ГКУД-а Небојша Роган рекао је да је студијска посјета њиховог друштва Србији постала традиционална.

“Посебно нам је циљ да наша djеца од раног узраста упознају знаменитости које не би обишли са родитељима или приликом посјета фамилији”, рекао је Роган и издвојио посјете Храму Светог Саве, споменику Стефану Немањи и манифестацију “Дани породице”.

Он сматра да ће им посебно бити корисне посјете етно селу у Тршићу и родној кући Вука Караџића, храму у Лелићу у Ваљеву и посјета моштима Светог Николаја Велимировића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана