Folkloraši iz Bileće posjetili predstavništvo Srpske u Srbiji

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Članovi Gradskog kulturno-umjetničkog društva (GKUD) “Vladimir Gaćinović” iz Bileće posjetili su danas u Beogradu Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i tom prilikom je dogovoreno da mlađi članovi ove godine učestvuju na Međunarodnom đečijem festivalu folklora “Licidersko srce” u Užicu.

Šef Predstavništva Mlađen Cicović izrazio je zadovoljstvo susretom sa folkorašima iz Bileće, prije svega zbog činjenice što se radi o mladim ljudima što je garancija da se značajno radi i doprinosi svemu onome što je očuvanje srpske kulture, tradicije i običaja.

“Dogovorili smo se da djeca od osam do 14 godina ovog kulturno-umjetničkog društva učestvuju na Međunarodnom đečijem festivalu folklora ' Licidersko srce'  gdje je Predstavništvo suorganizator festivala tako da ćemo ih ove godine vidjeti na otvaranju u Užicu”, rekao je Cicović.

On je dodao da će u narednom periodu Predstavništvo aktivno sarađivati na svim programima koje oni realizuju, a funkciji su povezivanja Republike Srpske i Srbije, saopšteno je iz Predstavništva.

Predsjednik bilećkog GKUD-a Nebojša Rogan rekao je da je studijska posjeta njihovog društva Srbiji postala tradicionalna.

“Posebno nam je cilj da naša djeca od ranog uzrasta upoznaju znamenitosti koje ne bi obišli sa roditeljima ili prilikom posjeta familiji”, rekao je Rogan i izdvojio posjete Hramu Svetog Save, spomeniku Stefanu Nemanji i manifestaciju “Dani porodice”.

On smatra da će im posebno biti korisne posjete etno selu u Tršiću i rodnoj kući Vuka Karadžića, hramu u Leliću u Valjevu i posjeta moštima Svetog Nikolaja Velimirovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana