Козарска Дубица сутра обиљежава Дан општине

Срна
Foto: Kozarskadubica.org

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Козарска Дубица сутра ће обиљежити Дан општине и 79 година од ослобођења у Другом свјетском рату низом догађаја протоколарног, меморијалног, спортског и културног карактера.

Начелник општине Раденко Рељић рекао је да ће обиљежавању Дана општине Козарска Дубица присуствовати делегације братских и пријатељских општина и градова из Србије, званичника Републике Српске и гостију.

Рељић је позвао грађане да присуствују традиционалној “Трци ослобођења” у Светосавској улици, те свечаној академији која ће се поводом обиљежавања Дана општине одржати у Дому културе.

Обиљежавање Дана општине Козарска Дубица, 27. априла, почеће сутра традиционалним пријемом у кабинету начелника општине за госте и представнике братских општина.

Делегације и гости ће у 10.00 часова положити вијенце и одати почаст жртвама НОР-а код споменика Стојанка мајка Кнежопољка на Градском гробљу Урије.

У 11.00 часова биће одржана свечана сједница Скупштине општине Козарска Дубица, на којој ће бити додијељене награде и признања заслужним појединцима, организацијама и установама из области јавног здравственог, културног, образовног и невладиног сектора, те из области привреде.

Традиционална “Трка ослобођења” почеће у 17.00 часова, а у 20.00 часова свечана академија у Дому културе у Козарској Дубици.

Дан општине Козарска Дубица, 27. април, установљен статутарном одлуком Скупштине општине у знак сјећања на ослобођење подручја општине од окупације и фашистичког терора у Другом свјетском рату и све жртве НОР-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана