Половина сирена за узбуњивање неисправна

Данијела Бајић
Половина сирена за узбуњивање неисправна

СРБАЦ - Половина од укупног броја сирена за узбуњивање на територији коју покрива Подручно одјељење Републичке управе цивилне заштите Бањалука је неисправно, а одређени број локалних заједница нема ниједну или има само једну сирену.

Рекао је то јуче начелник Подручног одјељења Бањалука Миле Међед на координационом састанку представника цивилне заштите из пет градова и 16 општина овог региона, који је одржан у Српцу. Он је истакао да је једна од најважнијих тема била рано упозоравање на опасности од непогода.

- Слична ситуација у овим локалним заједницама је и када су у питању средства везе. Када будемо имали квалитетна средства народ ће бити благовремено упознат, а спасилачке јединице стављене у стање приправности - рекао је Међед. 

Начелник Српца Млађан Драгосављевић рекао је да је та општина посљедњих година све чешће изложена елементарним непогодама.

- На територији општине имамо двије велике ријеке, Саву и Врбас, које се често изливају тако да су поплаве готово редовна појава. Овакви скупови на којима је анализирано све оно што је примијењено јесу најбоља превентива да негативне посљедице сведемо на минимум - рекао је Драгосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана