Polovina sirena za uzbunjivanje neispravna

Danijela Bajić
Polovina sirena za uzbunjivanje neispravna

SRBAC - Polovina od ukupnog broja sirena za uzbunjivanje na teritoriji koju pokriva Područno odjeljenje Republičke uprave civilne zaštite Banjaluka je neispravno, a određeni broj lokalnih zajednica nema nijednu ili ima samo jednu sirenu.

Rekao je to juče načelnik Područnog odjeljenja Banjaluka Mile Međed na koordinacionom sastanku predstavnika civilne zaštite iz pet gradova i 16 opština ovog regiona, koji je održan u Srpcu. On je istakao da je jedna od najvažnijih tema bila rano upozoravanje na opasnosti od nepogoda.

- Slična situacija u ovim lokalnim zajednicama je i kada su u pitanju sredstva veze. Kada budemo imali kvalitetna sredstva narod će biti blagovremeno upoznat, a spasilačke jedinice stavljene u stanje pripravnosti - rekao je Međed. 

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević rekao je da je ta opština posljednjih godina sve češće izložena elementarnim nepogodama.

- Na teritoriji opštine imamo dvije velike rijeke, Savu i Vrbas, koje se često izlivaju tako da su poplave gotovo redovna pojava. Ovakvi skupovi na kojima je analizirano sve ono što je primijenjeno jesu najbolja preventiva da negativne posljedice svedemo na minimum - rekao je Dragosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana