Вишковић: Велики значај модерницазије жељезничког коридора „Пет це“

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас у Бањалуци да би модернизација жељезничког коридора "Пет це" који пролази кроз Српску и путног правца Фоча - Шћепан Поље била од великог значаја за инфраструктурно повезивање, јер је ријеч о веома важним дионицама.

Вишковић и делегација Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/, коју је предводила директор Одсјека за инфраструктуру Сузан Горансон, размотрили су активности на припреми два велика инфраструктурна пројекта - модернизацији жељезничке пруге дионица Шамац - Добој - Рјечица укупне дужине 98 километара /62 километра жељезничке пруге на једноколосјечној дионици Шамац - Добој и око 36 километара двоколосијека - дионица Добој - Маглај/, те планиране реконструкције путног правца Фоча - Шћепан Поље, до границе са Црном Гором.

На данашњем састанку било је ријечи и о могућностима за сарадњу са ЕБРД-ом у пројектима заштите животне средине, са нагласком на пројекте у вези са управљањем отпадом, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Састанку су присуствовали вршиоци дужности директора предузећа "Жељезнице Републике Српске" Жељко Радић и "Путеви Републике Српске" Давор Кострешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана