Višković: Veliki značaj modernicazije željezničkog koridora „Pet ce“

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas u Banjaluci da bi modernizacija željezničkog koridora "Pet ce" koji prolazi kroz Srpsku i putnog pravca Foča - Šćepan Polje bila od velikog značaja za infrastrukturno povezivanje, jer je riječ o veoma važnim dionicama.

Višković i delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/, koju je predvodila direktor Odsjeka za infrastrukturu Suzan Goranson, razmotrili su aktivnosti na pripremi dva velika infrastrukturna projekta - modernizaciji željezničke pruge dionica Šamac - Doboj - Rječica ukupne dužine 98 kilometara /62 kilometra željezničke pruge na jednokolosječnoj dionici Šamac - Doboj i oko 36 kilometara dvokolosijeka - dionica Doboj - Maglaj/, te planirane rekonstrukcije putnog pravca Foča - Šćepan Polje, do granice sa Crnom Gorom.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o mogućnostima za saradnju sa EBRD-om u projektima zaštite životne sredine, sa naglaskom na projekte u vezi sa upravljanjem otpadom, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Sastanku su prisustvovali vršioci dužnosti direktora preduzeća "Željeznice Republike Srpske" Željko Radić i "Putevi Republike Srpske" Davor Kostrešević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana