Велики одзив Бањалучана у хуманитарној акцији за лијечење Слободана Ковачевића

ГС
Велики одзив Бањалучана у хуманитарној акцији за лијечење Слободана Ковачевића

БАЊАЛУКА - Хуманитарна акција за лијечење Слободана Ковачевића (30) из Брода, којем је хитно потребна трансплатација срца, одржава се данас испред хотела “Јелена” у склопу ТЦ “Емпориум” у Бањалуци.

Акција прикупљања средстава за ново срце Слободана Ковачевића, огледа се у продавању пица, чијих је руку дјело познатог пица мајстора Синише Малешевића.

Цијена пице износи 5 КМ, а како је АТВ речено, до 12 часова продати је 400 пица, што имплицира да су се Бањалучани бар до те сатнице, одазвали у великом броју.

Поред тога, на свакој кутији је написан хуманитарни број за Слободана - 1457 који ће грађани могу позвати и тако даровати једну КМ за његово лијечење.    

Акција траје до 19 часова.     

Подсјећамо, Ковачевићу је у фебруару на Клиничком центру Србије на клиници за кардиохирургију у Београду успостављена дијагноза дилативна кардиомиопатија, опасна болест срца која се углавном не препозна на вријеме па се и лијечење не започне на вријеме. 
Како болест напредује, срчани мишић све више слаби и смањује се његова пумпна функција и одржавање нормалног ритма срце, те је због озбиљности ситуације и животне угрожености Ковачевић индикован за трансплатацију срца коју је потребно што прије обавити.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана