Veliki odziv Banjalučana u humanitarnoj akciji za liječenje Slobodana Kovačevića

GS
Veliki odziv Banjalučana u humanitarnoj akciji za liječenje Slobodana Kovačevića

BANjALUKA - Humanitarna akcija za liječenje Slobodana Kovačevića (30) iz Broda, kojem je hitno potrebna transplatacija srca, održava se danas ispred hotela “Jelena” u sklopu TC “Emporium” u Banjaluci.

Akcija prikupljanja sredstava za novo srce Slobodana Kovačevića, ogleda se u prodavanju pica, čijih je ruku djelo poznatog pica majstora Siniše Maleševića.

Cijena pice iznosi 5 KM, a kako je ATV rečeno, do 12 časova prodati je 400 pica, što implicira da su se Banjalučani bar do te satnice, odazvali u velikom broju.

Pored toga, na svakoj kutiji je napisan humanitarni broj za Slobodana - 1457 koji će građani mogu pozvati i tako darovati jednu KM za njegovo liječenje.    

Akcija traje do 19 časova.     

Podsjećamo, Kovačeviću je u februaru na Kliničkom centru Srbije na klinici za kardiohirurgiju u Beogradu uspostavljena dijagnoza dilativna kardiomiopatija, opasna bolest srca koja se uglavnom ne prepozna na vrijeme pa se i liječenje ne započne na vrijeme. 
Kako bolest napreduje, srčani mišić sve više slabi i smanjuje se njegova pumpna funkcija i održavanje normalnog ritma srce, te je zbog ozbiljnosti situacije i životne ugroženosti Kovačević indikovan za transplataciju srca koju je potrebno što prije obaviti.
 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana