Вакцинација против вируса корона: Опрема за хладни ланац на путу за БиХ

Срна
Вакцинација против вируса корона: Опрема за хладни ланац на путу за БиХ

САРАЈЕВО - Шеф представништва Уницефа у БиХ Ровнак Кан изјавила је данас да је опрема за хладни ланац за вакцинацију против вируса корона, коју је обезбиједила ова организација, већ на путу ка БиХ Канова је током видео-разговора са министром цивилних послова у Савјету министара Анкицом Гудељевић нагласила да Уницеф настоји да за БиХ обезбиједи најсавременију дигитализовану опрему, која ће бити изузетно значајна, не само за чување вакцина против вируса корона, него и за остале потребе здравственог сектора у БиХ.

Она је БиХ понудила и експертску помоћ током процеса набавке вакцине, те навела да ће у наредном периоду стручњаци Уницефа свакодневно бити на располагању Министарству цивилних послова у Савјету министара.

Гудељевићева је захвалила Уницефу за велики ангажман набавке вакцина и обезбјеђивања фрижидера за хладни ланац.

На састанку је истакнуто и да експерти Уницефа раде на испитивању стварног стања у здравственим установама, њиховим потребама и могућностима.

Гудељевићева и Канова су разговарале и о потписивању меморандума о разумијевању за пружање услуга набавке између Уницефа, дјечјег фонда УН и Савјета министара, који је предуслов за даљу подршку Уницефа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана