Vakcinacija protiv virusa korona: Oprema za hladni lanac na putu za BiH

Srna
Vakcinacija protiv virusa korona: Oprema za hladni lanac na putu za BiH

SARAJEVO - Šef predstavništva Unicefa u BiH Rovnak Kan izjavila je danas da je oprema za hladni lanac za vakcinaciju protiv virusa korona, koju je obezbijedila ova organizacija, već na putu ka BiH Kanova je tokom video-razgovora sa ministrom civilnih poslova u Savjetu ministara Ankicom Gudeljević naglasila da Unicef nastoji da za BiH obezbijedi najsavremeniju digitalizovanu opremu, koja će biti izuzetno značajna, ne samo za čuvanje vakcina protiv virusa korona, nego i za ostale potrebe zdravstvenog sektora u BiH.

Ona je BiH ponudila i ekspertsku pomoć tokom procesa nabavke vakcine, te navela da će u narednom periodu stručnjaci Unicefa svakodnevno biti na raspolaganju Ministarstvu civilnih poslova u Savjetu ministara.

Gudeljevićeva je zahvalila Unicefu za veliki angažman nabavke vakcina i obezbjeđivanja frižidera za hladni lanac.

Na sastanku je istaknuto i da eksperti Unicefa rade na ispitivanju stvarnog stanja u zdravstvenim ustanovama, njihovim potrebama i mogućnostima.

Gudeljevićeva i Kanova su razgovarale i o potpisivanju memoranduma o razumijevanju za pružanje usluga nabavke između Unicefa, dječjeg fonda UN i Savjeta ministara, koji je preduslov za dalju podršku Unicefa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana