УСАИД: Покренута кампања “Храна гурмана” - подршка за 120 малих бизниса

Срна
УСАИД: Покренута кампања “Храна гурмана” - подршка за 120 малих бизниса

САРАЈЕВО - УСАИД/Шведска фарма два пројекат покренуо је данас кампању за информисање јавности под називом “Храна гурмана”, у оквиру које ће у наредна три мјесеца бити промовисани висококвалитетни прехрамбени производи 120 малих бизниса из цијеле БиХ, док ће природна козметика бити промовисана под сродним слоганом.

У наредних неколико дана Фарма два пројекат објавиће јавни позив у којем ће позвати све произвођаче из БиХ, који испуњавају услове, да се придруже кампањи.

Позив ће бити објављен на каналима друштвених медија кампање и веб-страници Шведска/УСАИД фарма два пројекта.

Криза узрокована вирусом корона и вишемјесечни прекид рада је сектор угоститељства и хотелијерства /ХоРеЦа/ довела до великог смањења продаје и потрошње деликатесних и гурманских производа које производе мали бизниси, док су мале деликатесне трговине такође забиљежиле озбиљан пад промета, саопштено из УСАИД-а.

Према Редовном економском извјештају Свјетске банке о западном Балкану из прољећа ове године, 72 одсто микро предузећа и 66 одсто малих предузећа на Балкану изјавило је да је утицај кризе био изразито негативан на њихово пословање.

“Кампања ће стога промовисати 120 малих бизниса, укључујући 100 пољопривредних произвођача, десет деликатесних трговина и десет ресторана који користе домаће производе у својој кухињи. Ово ће помоћи малим бизнисима у БиХ да се носе са посљедицама пандемије ковид-19 и прошире своју базу купаца”, истакнуто је у саопштењу.

Недавна анкета, спроведена током пандемије, показала је да чак 85 одсто потрошача у БиХ сматра да треба куповати домаће производе, 72 одсто их је навело да већ купују више домаћих производа, док је 50 одсто изразило спремност платити више за домаћи производ.

Кампањом “Храна гурмана”, Шведска/УСАИД фарма два пројекат жели да скрене пажњу потрошача у БиХ на неке од најбољих домаћих произвођача и њихове производе.

Циљ је повезати љубитеље укусне и здраве хране са најбољим производима које БиХ може понудити, те трговинама и ресторанима који их нуде.

Кампања ће бити промовисана на друштвеним мрежама и веб-страници пројекта (www.farmabih.ba), а садржаће приче о квалитетним производима, њиховом укусу и идејама, као и мјестима и људима који су довели до њиховог настанка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана