У првој половини године евидентирано око 5.500 посјетилаца

Srna
Foto: Arhiva

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Директор Јавне установе Спомен подручје Доња Градина Тања Тулековић изјавила је данас Срни да је ту установу у Козарској Дубици у првих шест мјесеци ове године посјетило око 5.500 посјетилаца.

"То значи да се након двије године неповољне епидемиолошке ситуације, број посјетилаца враћа на уобичајен ниво. Школске посјете су поново активне, а за све посјетиоце обезбијеђен је историјски час", изјавила је Тулековићева.

Она истиче да о злочинима Независне Државе Хрватске и страдању у логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини посјетиоцима говоре стручна и квалификована лица, односно кустоси Јавне установе Спомен подручје Доња Градина.

"Највише посјетилаца евидентирали смо у априлу и мају, када традиционално, низом програмских активности, обиљежавамо годишњицу пробоја посљедња групе јасеновачких логораша", прецизира Тулековићева.

Она подсјећа да је помен и парастос жртвама усташког злочина геноцида одржан 1. маја ове године у Доњој Градини, у присуству највиших званичника Републике Српске и Србије, те многобројних посјетилаца коју су тог дана одали почаст невиним жртвама концентрационог логора Јасеновац.

Улаз у Спомен подручје Доња Градина у Козарској Дубици бесплатан је за све посјетиоце, а информације о активностима установе доступне су и на интернет страници www.јусп-доњаградина.орг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана