U prvoj polovini godine evidentirano oko 5.500 posjetilaca

Srna
Foto: Arhiva

KOZARSKA DUBICA - Direktor Javne ustanove Spomen područje Donja Gradina Tanja Tuleković izjavila je danas Srni da je tu ustanovu u Kozarskoj Dubici u prvih šest mjeseci ove godine posjetilo oko 5.500 posjetilaca.

"To znači da se nakon dvije godine nepovoljne epidemiološke situacije, broj posjetilaca vraća na uobičajen nivo. Školske posjete su ponovo aktivne, a za sve posjetioce obezbijeđen je istorijski čas", izjavila je Tulekovićeva.

Ona ističe da o zločinima Nezavisne Države Hrvatske i stradanju u logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini posjetiocima govore stručna i kvalifikovana lica, odnosno kustosi Javne ustanove Spomen područje Donja Gradina.

"Najviše posjetilaca evidentirali smo u aprilu i maju, kada tradicionalno, nizom programskih aktivnosti, obilježavamo godišnjicu proboja posljednja grupe jasenovačkih logoraša", precizira Tulekovićeva.

Ona podsjeća da je pomen i parastos žrtvama ustaškog zločina genocida održan 1. maja ove godine u Donjoj Gradini, u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije, te mnogobrojnih posjetilaca koju su tog dana odali počast nevinim žrtvama koncentracionog logora Jasenovac.

Ulaz u Spomen područje Donja Gradina u Kozarskoj Dubici besplatan je za sve posjetioce, a informacije o aktivnostima ustanove dostupne su i na internet stranici www.jusp-donjagradina.org.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana