Privredna društva da se jave u vezi sa prevarama Sanjina Avdića

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo pozvalo je odgovorna lica u pravnim društvima u BiH da dostave korisne informacije ukoliko su imali poslovni odnos sa Sanjinom Avdićem iz Sarajeva, koji je sa namjerom vršenja prevara koristio niz pravnih lica.

Poziv kantonalnog MUP-a upućen je s ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela, uz naredbu postupajućeg tužioca.

Pravna lica koja je koristio Avdić su "Atermo" Sarajevo, "ACM konekt", "Emon kompani", "ZANA", "OIK grupa", "Sindi komerc", "Jahu media", "Protekt grupa", "Ofis kom", "Kadal", "Global trejd kozmetiks", "Vigel" i "Multiko", saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Oštećena pravna lica isporučivala su robu ovim pravnim licima na području Kantona Sarajevo i od njih zaprimali ovjerene ugovore ili druge dokumente ovjerene njihovim pečatima, a nisu uspjeli naplatiti potraživanja nakon isporuke robe.

"Ukoliko su odgovorna lica stupala u poslovne odnose s ovim pravnim licima u kojima nisu uspjeli naplatiti svoja potraživanja, pozivamo ih da pisane prijave s opisom konkretnog poslovnog odnosa dostave Odjeljenju za privredni kriminal i borbu protiv korupcije, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo", navodi se u saopštenju.

Korisne informacije građani mogu dostaviti i putem imejl adrese Odjeljenja za privredni kriminal i borbu protiv korupcije/[email protected]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana