Prijedor: Za pet najuspješnijih studenata po 5.000 KM povodom dana grada

Srna
Foto: Grad Prijedor

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor dodijeliće pet nagrada od po 5.000 KM iz budžeta grada najuspješnijim studentima završnih godina osnovnih akademskih studija, povodom 16. maja - Dana grada, objavljeno je danas u Službenom glasniku grada Prijedora.

Pravo na nagradu mogu ostvariti studenti na visokoškolskim ustanovama čiji su osnivači Republika Srpska ili Srbija, iz naučnih oblasti medicinskih i zdravstvenih nauka, inženjerstva i tehnologije, društvenih i humanističkih, te prirodnih nauka, koji imaju prebivalište na području Prijedora i redovni su studenti završne godine osnovnih akademskih studija, odnosno prvog ciklusa akademskih studija.

Listu najuspješnijih studenata komisija će utvrditi na osnovu prosječne ocjene studenta, uvidom u podatke iz registara stipendista koje vode Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske, Fond “dr Milan Jelić” i gradsko Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu, pronatalitetnu i demografsku politiku.

Komisiju čine načelnik ovog odjeljenja Olivera Brdar Mirković, kao predsjednik, i članovi Jadranka Desnica i Dragana Radanović, te Aleksandra Kos kao zamjenik člana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana