У првих шест мјесеци добит ХЕТ-a од пет милиона КМ

Срна
У првих шест мјесеци добит ХЕТ-a од пет милиона КМ

ТРЕБИЊЕ - Предузеће "Хидроелектране на Требишњици" у првих шест мјесеци остварило је добит од пет милиона КМ, саопштио је данас извршни директор за производњу и техничке послове у ХЕТ-у Илија Таминџија.

Таминџија је на свечаности, поводом славе ХЕТ-а - Илиндана, истакао да је досадашња остварена производња, без обзира на нерасположивост једног од агрегата у ХЕ "Дубровник", у складу са енергетским билансом.

Он је истакао да је ХЕТ у највећем инвестиционом циклусу од оснивања.

"Завршавају се шеталишта уз обалу ријеке, као и затворени базен и резервоар Врело око, интензивирају активности на бетонирању тунела Невесиње-Дабар и Фатница-Билећа у пројекту жГорњи хоризонтиж, чиме ће се створити услови за изградњу ХЕ жБилећаж", рекао је Таминџија.

Он је навео да се очекује потписивање уговора са Кинеском банком за изградњу бране Пошћење, машинске зграде за ХЕ "Дабар", далековода и канала кроз Дабарско поље, објављено је сајту ХЕТ-а.

Према његовим ријечима, сви услови за ову инвестицију већ су договорени.

Осим ових пројеката, Таминџија је навео да су завршени и истражни радови за изградњу моста у склопу велике обилазнице око Требиња и да се ускоро очекује интензивнији наставак активности на овом градилишту.

Таминџија је истакао да ће ХЕТ остати стуб развоја регије и да ће без обзира на потешкоће које изазива стање на глобалном тржишту, сви започети инфраструктурни пројекти бити успјешно реализовани, уз наду да ће овогодишњи пословни резултати бити добри.

Ломљење славског колача, у присуству великог броја званица из привредног и политичког живота града и регије, обављено је у Цркви Светог Илије на острву у самом центру Билећког језера.

Поводом обиљежавања славе ХЕТ-а, положено је цвијеће на обиљежја палим борцима у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату, као и радницима који су страдали током изградње бране Гранчарево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана