U prvih šest mjeseci dobit HET-a od pet miliona KM

Srna
U prvih šest mjeseci dobit HET-a od pet miliona KM

TREBINjE - Preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" u prvih šest mjeseci ostvarilo je dobit od pet miliona KM, saopštio je danas izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u Ilija Tamindžija.

Tamindžija je na svečanosti, povodom slave HET-a - Ilindana, istakao da je dosadašnja ostvarena proizvodnja, bez obzira na neraspoloživost jednog od agregata u HE "Dubrovnik", u skladu sa energetskim bilansom.

On je istakao da je HET u najvećem investicionom ciklusu od osnivanja.

"Završavaju se šetališta uz obalu rijeke, kao i zatvoreni bazen i rezervoar Vrelo oko, intenziviraju aktivnosti na betoniranju tunela Nevesinje-Dabar i Fatnica-Bileća u projektu žGornji horizontiž, čime će se stvoriti uslovi za izgradnju HE žBilećaž", rekao je Tamindžija.

On je naveo da se očekuje potpisivanje ugovora sa Kineskom bankom za izgradnju brane Pošćenje, mašinske zgrade za HE "Dabar", dalekovoda i kanala kroz Dabarsko polje, objavljeno je sajtu HET-a.

Prema njegovim riječima, svi uslovi za ovu investiciju već su dogovoreni.

Osim ovih projekata, Tamindžija je naveo da su završeni i istražni radovi za izgradnju mosta u sklopu velike obilaznice oko Trebinja i da se uskoro očekuje intenzivniji nastavak aktivnosti na ovom gradilištu.

Tamindžija je istakao da će HET ostati stub razvoja regije i da će bez obzira na poteškoće koje izaziva stanje na globalnom tržištu, svi započeti infrastrukturni projekti biti uspješno realizovani, uz nadu da će ovogodišnji poslovni rezultati biti dobri.

Lomljenje slavskog kolača, u prisustvu velikog broja zvanica iz privrednog i političkog života grada i regije, obavljeno je u Crkvi Svetog Ilije na ostrvu u samom centru Bilećkog jezera.

Povodom obilježavanja slave HET-a, položeno je cvijeće na obilježja palim borcima u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao i radnicima koji su stradali tokom izgradnje brane Grančarevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana