Турци покушали да уђу у БиХ са лажним PCR тестовима

Срна
Турци покушали да уђу у БиХ са лажним PCR тестовима

САРАЈЕВО - Службеници Јединице граничне полиције Бијељина нису дозволили улазак у БиХ за седморо држављана Турске, након што су приликом граничних провјера предочили потврде PCR теста на "ковид 19" за које се сумња да су фалсификоване.

Страни држављани контролисани су јуче у два возила, регистарских ознака Србије, на уласку у БиХ на граничном прелазу Рача, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Због основа сумње да је почињено кривично дјело фалсификовање докумената, о свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, према чијем је налогу предмет уступљен службеницима Станице граничне полиције Сремска Рача Министарства унутрашњих послова Србије.

У складу са Законом о странцима и с обзиром на то да представљају пријетњу по јавно здравље, држављанима Турске су уручена рјешења о одбијању уласка у БиХ, наведено је у саопштењу.

Службеници Јединице граничне полиције Брод су 19. и 21. новембра ухапсили двојицу држављана БиХ на уласку у земљу на прелазу Брод.

Граничним провјерама је утврђено да лице чији су иницијали Ш.В. (61) потражује Општински суд у Сарајеву због кривичног дјела тешка тјелесна повреда, док је за лицем чији су иницијали К.С. (22) Полицијска управа Зеница расписала потрагу због кривичног дјела учествовање у тучи.

Лице Ш.В. предато је службеницима Одјељења судске полиције судова у Посавском кантону, а К.С. службеницима Полицијске управе Зеница, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана