Turci pokušali da uđu u BiH sa lažnim PCR testovima

Srna
Turci pokušali da uđu u BiH sa lažnim PCR testovima

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Bijeljina nisu dozvolili ulazak u BiH za sedmoro državljana Turske, nakon što su prilikom graničnih provjera predočili potvrde PCR testa na "kovid 19" za koje se sumnja da su falsifikovane.

Strani državljani kontrolisani su juče u dva vozila, registarskih oznaka Srbije, na ulasku u BiH na graničnom prelazu Rača, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanje dokumenata, o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U skladu sa Zakonom o strancima i s obzirom na to da predstavljaju prijetnju po javno zdravlje, državljanima Turske su uručena rješenja o odbijanju ulaska u BiH, navedeno je u saopštenju.

Službenici Jedinice granične policije Brod su 19. i 21. novembra uhapsili dvojicu državljana BiH na ulasku u zemlju na prelazu Brod.

Graničnim provjerama je utvrđeno da lice čiji su inicijali Š.V. (61) potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda, dok je za licem čiji su inicijali K.S. (22) Policijska uprava Zenica raspisala potragu zbog krivičnog djela učestvovanje u tuči.

Lice Š.V. predato je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu, a K.S. službenicima Policijske uprave Zenica, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana