Теа Микић и браћа поново пјевају за обољелу дјецу

Дејан Јовичић
Теа Микић и браћа поново пјевају за обољелу дјецу

СРБАЦ - Након што су прије годину испунили србачки Дом културе до посљедњег мјеста, састав “Теа Микић & Бротхерс” из Аустрије одржаће на истом мјесту 1. фебруара у 18.30 часова други хуманитарни концерт под називом “Остала је пјесма моја”.

Састав чине Српчанка Теа Микић и њена браћа Стефан и Давид, који ће поново пјевати у част свом преминулом оцу, музичару Миодрагу Микићу-Микију, а прикупљена средства од продаје улазница по цијени од три марке донираће лицима са посебним потребама из удружења “Извор” и обољелој дјеци у Српцу.

Тридесетогодишња Теа, која је завршила музичку академију у Фелдкиру, а џез академију у швајцарском Сент Галену, каже да је емотивно доживјела прошлогодишњи наступ, када су пјевали пред више од 500 људи, што их је подстакло да својим Српчанима приреде још једно незаборавно вече.

- Били смо веома дирнути великим одзивом публике, која је с једне стране показала да цијени оно што је наш отац урадио током свог живота, а с друге стране исказала хуманост према дјеци са здравственим потешкоћама. Искрено се надам да ће ови наши концерти прерасти у традицију - рекла је Теа.

На репертоару ће се и ове године наћи старе народне пјесме и севдалинке, које ће овај музички трио представити публици у потпуно новом издању, уз магичну комбинацију Теиног вокала и музичку пратњу Стефана и Давида на хармоници и клавиру.

- Наш отац је музици посветио цијели свој живот и то Српчани добро знају, јер их је годинама увесељавао на разним наступима и слављима. Уз то је био изванредан предавач и од њега смо много научили. Усмјерио је мене и Давида да се такође упишемо на музичке академије и данас сам попут свог оца професор клавира у музичким школама - каже Стефан.

Миодраг Микић-Мики преминуо је 2. фебруара 2018. године у 55. години живота. Више од три деценије био је професор музике и музичке теорије у Аустрији, а свирао је са бројним бендовима широм бивше Југославије и Аустрије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана