Tea Mikić i braća ponovo pjevaju za oboljelu djecu

Dejan Jovičić
Tea Mikić i braća ponovo pjevaju za oboljelu djecu

SRBAC - Nakon što su prije godinu ispunili srbački Dom kulture do posljednjeg mjesta, sastav “Tea Mikić & Brothers” iz Austrije održaće na istom mjestu 1. februara u 18.30 časova drugi humanitarni koncert pod nazivom “Ostala je pjesma moja”.

Sastav čine Srpčanka Tea Mikić i njena braća Stefan i David, koji će ponovo pjevati u čast svom preminulom ocu, muzičaru Miodragu Mikiću-Mikiju, a prikupljena sredstva od prodaje ulaznica po cijeni od tri marke doniraće licima sa posebnim potrebama iz udruženja “Izvor” i oboljeloj djeci u Srpcu.

Tridesetogodišnja Tea, koja je završila muzičku akademiju u Feldkiru, a džez akademiju u švajcarskom Sent Galenu, kaže da je emotivno doživjela prošlogodišnji nastup, kada su pjevali pred više od 500 ljudi, što ih je podstaklo da svojim Srpčanima prirede još jedno nezaboravno veče.

- Bili smo veoma dirnuti velikim odzivom publike, koja je s jedne strane pokazala da cijeni ono što je naš otac uradio tokom svog života, a s druge strane iskazala humanost prema djeci sa zdravstvenim poteškoćama. Iskreno se nadam da će ovi naši koncerti prerasti u tradiciju - rekla je Tea.

Na repertoaru će se i ove godine naći stare narodne pjesme i sevdalinke, koje će ovaj muzički trio predstaviti publici u potpuno novom izdanju, uz magičnu kombinaciju Teinog vokala i muzičku pratnju Stefana i Davida na harmonici i klaviru.

- Naš otac je muzici posvetio cijeli svoj život i to Srpčani dobro znaju, jer ih je godinama uveseljavao na raznim nastupima i slavljima. Uz to je bio izvanredan predavač i od njega smo mnogo naučili. Usmjerio je mene i Davida da se takođe upišemo na muzičke akademije i danas sam poput svog oca profesor klavira u muzičkim školama - kaže Stefan.

Miodrag Mikić-Miki preminuo je 2. februara 2018. godine u 55. godini života. Više od tri decenije bio je profesor muzike i muzičke teorije u Austriji, a svirao je sa brojnim bendovima širom bivše Jugoslavije i Austrije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana