Скрнављење Саборног храма у Стоцу напад на повратнике

Срна
Скрнављење Саборног храма у Стоцу напад на повратнике

САРАЈЕВО- Скрнављење Саборног храма Вазнесења Господњег у Стоцу је напад на повратнике и вандалски чин који међу њима ствара осјећај несигурности, изјавила је замјеник министара за људска права и избјеглице у Савјету министара Душка Јуришић.

"Уништавање и скрнављење вјерских објеката представља директну повреду људских права сваког човјека, који његује свој духовни, вјерски и културни идентитет. Полиција треба да уложи додатни напор ради брзог откривања починилаца, а правосудни органи овакве акте би требало да строже санкционишу", нагласила је Јуришићева.

Јуришићева је истакла да скрнављење православног храма у Стоцу страва нелагоду међу већином становника који су за живот у безбједности и толеранцији.

Имајући у виду учесталост кршења права рањивих и мањинских група, посебно повратника, Јуришићева сматра да би политички званичници требало да буду јединствени у осуди овог, али и сваког другог чина, који је у супротности са принципима мултикултурализма и мултирелигијског живота у БиХ.

Непозати починилац оскрнавио је Саборни храм Вазнесења Господњег у Стоцу, на којем је покушао да развали врата, изјавио је Срни јуче свештеник Дејан Грчић, додајући да је ово ружна порука за Србе у овом граду да њихова имовина није сигурна.

Свештеник Грчић први је затекао овај призор и о свему обавијестио полицију која је обавила увиђај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана