Шешлија: Оперисани пацијенти се опорављају у болници „Србија“

J.K.
Шешлија: Оперисани пацијенти се опорављају у болници „Србија“

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Пацијенти којима је у болници „Србија“ у Источном Сарајеву оперисана катаракта, њих 14, добили су одређене компликације, али код свих долази до значајног побољшања и они су и даље на лијечењу у тој здравственој установи.

Потврдио је то за "Глас Српске" директор ове болнице Небојша Шешлија, реагујући на информације које су се појавиле у јавности, да су пацијенти добили инфекцију, те да су пребачени на Војно-медицинску академију у Београд.

- Сви пацијенти су уредно одреаговали на терапију коју је наш стручни тим дао и долази до побољшања. Дио њих током седмице изаћи кући, док ће остали још примати терапију - рекао је Шешлија и додао да ниједан пацијент није пребачен нигдје из ове здравствене установе, нагласивши да је било потребе за тим да би интерес пацијената био на првом мјесту.

Додао је да нема бојазни за компликације у даљем третману за ове пацијенте.

- Узроке овог догађаја истражујемо и узети су брисеви са свих релевантних површина, како би се утврдило због чега је дошло до компликација – казао је Шешлија.

Према његовим ријечима, након овог случаја у болници „Србија“ урађено је је још око 20 интервенција послије којих није било проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана