Šešlija: Operisani pacijenti se oporavljaju u bolnici „Srbija“

J.K.
Šešlija: Operisani pacijenti se oporavljaju u bolnici „Srbija“

ISTOČNO SARAJEVO - Pacijenti kojima je u bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu operisana katarakta, njih 14, dobili su određene komplikacije, ali kod svih dolazi do značajnog poboljšanja i oni su i dalje na liječenju u toj zdravstvenoj ustanovi.

Potvrdio je to za "Glas Srpske" direktor ove bolnice Nebojša Šešlija, reagujući na informacije koje su se pojavile u javnosti, da su pacijenti dobili infekciju, te da su prebačeni na Vojno-medicinsku akademiju u Beograd.

- Svi pacijenti su uredno odreagovali na terapiju koju je naš stručni tim dao i dolazi do poboljšanja. Dio njih tokom sedmice izaći kući, dok će ostali još primati terapiju - rekao je Šešlija i dodao da nijedan pacijent nije prebačen nigdje iz ove zdravstvene ustanove, naglasivši da je bilo potrebe za tim da bi interes pacijenata bio na prvom mjestu.

Dodao je da nema bojazni za komplikacije u daljem tretmanu za ove pacijente.

- Uzroke ovog događaja istražujemo i uzeti su brisevi sa svih relevantnih površina, kako bi se utvrdilo zbog čega je došlo do komplikacija – kazao je Šešlija.

Prema njegovim riječima, nakon ovog slučaja u bolnici „Srbija“ urađeno je je još oko 20 intervencija poslije kojih nije bilo problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana