Шаркић: Затворена амбуланта у Храсници

Срна
Шаркић: Затворена амбуланта у Храсници

САРАЈЕВО - Амбуланта у насељу Храсница у општини Илиџа, у коју је долазила педесетдвогодишња жена која је преминула од вируса корона биће затворена до даљег, рекао је портпарол Јавне установе "Дом здравља" Кантона Сарајево Арман Шаркић.

Када је ријеч о Дому здравља Илиџа, Шаркић је рекао да је он и даље у функцији и да је неколико пута урађена дезинфекција.

"Не знам тачан број, али око 20 здравствених радника за које се сматра да се могу довести у контакт са преминулом ићи ће у строгу самоизолацију, а биће и тестирани. Пратимо ситуацију, још није одлучено за Дом здравља Илиџа. Видјећемо шта ће бити у наредном периоду", истакао је Шаркић.

Он је навео да је жена, која је преминула јуче од вируса корона, живјела у Храсници, да је њен здравствени картон био у амбуланти која се налази на том подручју, као и да је тај објекат већ неколико пута дезинфикован.

Према његовим ријечима, преминула жена била је реанимирана у санитетском возилу, након чега је пребачена у просторију за изолацију у Дому здравља Илиџа, преноси портал "Кликс".

"Здравствени радници су уложили све напоре да жени спасу живот, али нажалост у томе нису успјели. Овим путем изражавам саучешће породици преминуле", рекао је Шаркић.

Јуче је установљено да су са подручја Илиџе два лица заражена вирусом корона - једна од њих је преминула, код које је накнадно утврђена зараза, а друго лице је мушкарац, који је био у контакту са лицем у Коњицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана