Šarkić: Zatvorena ambulanta u Hrasnici

Srna
Šarkić: Zatvorena ambulanta u Hrasnici

SARAJEVO - Ambulanta u naselju Hrasnica u opštini Ilidža, u koju je dolazila pedesetdvogodišnja žena koja je preminula od virusa korona biće zatvorena do daljeg, rekao je portparol Javne ustanove "Dom zdravlja" Kantona Sarajevo Arman Šarkić.

Kada je riječ o Domu zdravlja Ilidža, Šarkić je rekao da je on i dalje u funkciji i da je nekoliko puta urađena dezinfekcija.

"Ne znam tačan broj, ali oko 20 zdravstvenih radnika za koje se smatra da se mogu dovesti u kontakt sa preminulom ići će u strogu samoizolaciju, a biće i testirani. Pratimo situaciju, još nije odlučeno za Dom zdravlja Ilidža. Vidjećemo šta će biti u narednom periodu", istakao je Šarkić.

On je naveo da je žena, koja je preminula juče od virusa korona, živjela u Hrasnici, da je njen zdravstveni karton bio u ambulanti koja se nalazi na tom području, kao i da je taj objekat već nekoliko puta dezinfikovan.

Prema njegovim riječima, preminula žena bila je reanimirana u sanitetskom vozilu, nakon čega je prebačena u prostoriju za izolaciju u Domu zdravlja Ilidža, prenosi portal "Kliks".

"Zdravstveni radnici su uložili sve napore da ženi spasu život, ali nažalost u tome nisu uspjeli. Ovim putem izražavam saučešće porodici preminule", rekao je Šarkić.

Juče je ustanovljeno da su sa područja Ilidže dva lica zaražena virusom korona - jedna od njih je preminula, kod koje je naknadno utvrđena zaraza, a drugo lice je muškarac, koji je bio u kontaktu sa licem u Konjicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana