Рунић: За санацију кровова стамбених зграда 75.000 КМ

Срна
Рунић: За санацију кровова стамбених зграда 75.000 КМ

ДРВАР - На подручју општине Дрвар у току је санација кровова стамбених зграда, а средства за радове у укупној вриједности већој од 75.000 КМ обезбиједила је општина и федерално Министарство расељених особа и избјеглица, рекла је Срни начелник ове општине Душица Рунић.

Санацију кровова стамбених зграда у улицама Марка Орешковића, Титовој и 29. новембра изводи фирма “БК градња” из Зенице и фирма “Апаг” из Бањалуке, која врши надзор.

Рунићева је навела и да је предвиђено чишћење ријеке Унац, низводно од Подбрине према Бастасима, у укупној дужини од 2.900 метара, а у оквиру пројекта “Обезбјеђење протицајног профила на неуређеном кориту ријеке Унац у мјесној заједници Врточе, општина Дрвар”.

“Чишћење подразумијева уклањање муља, ниског шибља, као и коријења у појасу од пет метара с обје стране обале ријеке Унац. Укупна вриједност овог подухвата износи 107.055 КМ, укључујући ПДВ, а средства је обезбиједила Агенција за водно подручје ријеке Саве са сједиштем у Сарајеву јер се водне накнаде обвезника са подручја општине уплаћују на рачун ове федералне агенције”, рекла је Рунићева.

Она је додала да ће радове на терену изводити фирма из Ливна.




 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана