Рунић: За санацију кровова стамбених зграда 75.000 КМ

Срна
Рунић: За санацију кровова стамбених зграда 75.000 КМ

ДРВАР - На подручју општине Дрвар у току је санација кровова стамбених зграда, а средства за радове у укупној вриједности већој од 75.000 КМ обезбиједила је општина и федерално Министарство расељених особа и избјеглица, рекла је Срни начелник ове општине Душица Рунић.

Санацију кровова стамбених зграда у улицама Марка Орешковића, Титовој и 29. новембра изводи фирма “БК градња” из Зенице и фирма “Апаг” из Бањалуке, која врши надзор.

Рунићева је навела и да је предвиђено чишћење ријеке Унац, низводно од Подбрине према Бастасима, у укупној дужини од 2.900 метара, а у оквиру пројекта “Обезбјеђење протицајног профила на неуређеном кориту ријеке Унац у мјесној заједници Врточе, општина Дрвар”.

“Чишћење подразумијева уклањање муља, ниског шибља, као и коријења у појасу од пет метара с обје стране обале ријеке Унац. Укупна вриједност овог подухвата износи 107.055 КМ, укључујући ПДВ, а средства је обезбиједила Агенција за водно подручје ријеке Саве са сједиштем у Сарајеву јер се водне накнаде обвезника са подручја општине уплаћују на рачун ове федералне агенције”, рекла је Рунићева.

Она је додала да ће радове на терену изводити фирма из Ливна.
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана