Runić: Za sanaciju krovova stambenih zgrada 75.000 KM

Srna
Runić: Za sanaciju krovova stambenih zgrada 75.000 KM

DRVAR - Na području opštine Drvar u toku je sanacija krovova stambenih zgrada, a sredstva za radove u ukupnoj vrijednosti većoj od 75.000 KM obezbijedila je opština i federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, rekla je Srni načelnik ove opštine Dušica Runić.

Sanaciju krovova stambenih zgrada u ulicama Marka Oreškovića, Titovoj i 29. novembra izvodi firma “BK gradnja” iz Zenice i firma “Apag” iz Banjaluke, koja vrši nadzor.

Runićeva je navela i da je predviđeno čišćenje rijeke Unac, nizvodno od Podbrine prema Bastasima, u ukupnoj dužini od 2.900 metara, a u okviru projekta “Obezbjeđenje proticajnog profila na neuređenom koritu rijeke Unac u mjesnoj zajednici Vrtoče, opština Drvar”.

“Čišćenje podrazumijeva uklanjanje mulja, niskog šiblja, kao i korijenja u pojasu od pet metara s obje strane obale rijeke Unac. Ukupna vrijednost ovog poduhvata iznosi 107.055 KM, uključujući PDV, a sredstva je obezbijedila Agencija za vodno područje rijeke Save sa sjedištem u Sarajevu jer se vodne naknade obveznika sa područja opštine uplaćuju na račun ove federalne agencije”, rekla je Runićeva.

Ona je dodala da će radove na terenu izvoditi firma iz Livna.
 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana