Runić: Za sanaciju krovova stambenih zgrada 75.000 KM

Srna
Runić: Za sanaciju krovova stambenih zgrada 75.000 KM

DRVAR - Na području opštine Drvar u toku je sanacija krovova stambenih zgrada, a sredstva za radove u ukupnoj vrijednosti većoj od 75.000 KM obezbijedila je opština i federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, rekla je Srni načelnik ove opštine Dušica Runić.

Sanaciju krovova stambenih zgrada u ulicama Marka Oreškovića, Titovoj i 29. novembra izvodi firma “BK gradnja” iz Zenice i firma “Apag” iz Banjaluke, koja vrši nadzor.

Runićeva je navela i da je predviđeno čišćenje rijeke Unac, nizvodno od Podbrine prema Bastasima, u ukupnoj dužini od 2.900 metara, a u okviru projekta “Obezbjeđenje proticajnog profila na neuređenom koritu rijeke Unac u mjesnoj zajednici Vrtoče, opština Drvar”.

“Čišćenje podrazumijeva uklanjanje mulja, niskog šiblja, kao i korijenja u pojasu od pet metara s obje strane obale rijeke Unac. Ukupna vrijednost ovog poduhvata iznosi 107.055 KM, uključujući PDV, a sredstva je obezbijedila Agencija za vodno područje rijeke Save sa sjedištem u Sarajevu jer se vodne naknade obveznika sa područja opštine uplaćuju na račun ove federalne agencije”, rekla je Runićeva.

Ona je dodala da će radove na terenu izvoditi firma iz Livna.




 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana