Рудари широм ФБиХ обуставили производњу

ГС
Рудари широм ФБиХ обуставили производњу

ТУЗЛА - Рудари неколико рудника који се налазе у саставу концерна „Електропривреде БиХ“ одбили су да сиђу у јаму, а раднички непослух су покренули због данашње одлуке овог предузећа о исплати једнократне новчане помоћи својим запосленицима, сазнаје Кликс.

Према информацијама које је потврдио предсједник Самосталног синдиката радника рудника у ФБиХ Синан Хусић, рудари друге смјене у неколико рудника у саставу концерна „Електропривреде БиХ“ одбили су сићи у јаме.

-Према тренутним информацијама у оба производња погона Хаљинци и Вртлиште Рудника угља Какањ обустављена је производња, као и у Руднику мрког угља Бреза. Када је ријеч о Руднику угља Крека у Тузли, тамо је обустављена производња у Мрамору. С радом је стала и Стара јама у Зеници, а у Распоточју нећемо угрожавати опрему и широко механизовано чело. Због тога се донијела одлука да се тамо ради -навео је Хусић.

Електропривреда радницима даје 750 КМ једнократне помоћи, а рудари су изреволтирани јер нису обухваћени одлуком.

-До краја дана очекујемо да ће се одлука рудара о радничком непослуху ширити од рудника до рудника, а по свему судећи могуће је да у јаме неће сићи ни рудари у трећој смјени  - нагласио је Хусић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана