Романијске Црвене стијене у календару Свјетске метеоролошке организације

Милијана Латиновић
Црвене стијене
Foto: Владимир Тадић | Црвене стијене

БАЊАЛУКА - Фотографија Црвених стијена са Романије фотографа Владимира Тадића из Челинца очарала је цијели свијет и у конкуренцији више од 1.500 ремек - дјела, уврштена је у календар Свјетске метеоролошке организације.

Тадић за "Глас Српске" истиче да је његова фотографија, која ће красити фебруар 2023 године, на фејсбуку добила 3.500 гласова.

- Ово је потврда мог рада који препознаје и свјетска јавност, а сваком фотогафу, па тако и мени задовољство је када се његов рад цијени. У мноштву награда које сам до сада примио ово је једна од најзначајнијих -рекао је Тадић, додавши да већ увелико размишља о фотографији за наредни конкурс.

Уназад неколико година ова организација расписује конкурс за избор фотографија за свој календар, а своје мјесто тамо су већ пронашле двије Тадићеве фотографије. У календар из 2021. године уврштена је његова фотографија са кадровима из Сјеверне Македоније, док се у календару за ову годину нашла његова фотографија Босанског Грахова у магли која је добила огроман број гласова.

- Ове године пристигло је више од 1.500 врхунских фотографија, највише од када правимо календар. Чланови жирија су, узевши у обзир географски положај, технички и ликовни квалитет фотографија, врсту временске појаве која је приказана на фотографијама, али и глас јавности изабрали 14 фотографија, двије за корице и за сваки мјесец по једну - стоји на страници Свјетске метеоролошке организације.

Уз ово признање, фотографу из Челинца стићи ће неколико примјерака календара, а по узору на исти, одлучио је  уради и продаје календар са својим фотографијама, а на тај начин сви који желе могу да подрже Тадићев рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана