Romanijske Crvene stijene u kalendaru Svjetske meteorološke organizacije

Milijana Latinović
Crvene stijene
Foto: Vladimir Tadić | Crvene stijene

BANjALUKA - Fotografija Crvenih stijena sa Romanije fotografa Vladimira Tadića iz Čelinca očarala je cijeli svijet i u konkurenciji više od 1.500 remek - djela, uvrštena je u kalendar Svjetske meteorološke organizacije.

Tadić za "Glas Srpske" ističe da je njegova fotografija, koja će krasiti februar 2023 godine, na fejsbuku dobila 3.500 glasova.

- Ovo je potvrda mog rada koji prepoznaje i svjetska javnost, a svakom fotogafu, pa tako i meni zadovoljstvo je kada se njegov rad cijeni. U mnoštvu nagrada koje sam do sada primio ovo je jedna od najznačajnijih -rekao je Tadić, dodavši da već uveliko razmišlja o fotografiji za naredni konkurs.

Unazad nekoliko godina ova organizacija raspisuje konkurs za izbor fotografija za svoj kalendar, a svoje mjesto tamo su već pronašle dvije Tadićeve fotografije. U kalendar iz 2021. godine uvrštena je njegova fotografija sa kadrovima iz Sjeverne Makedonije, dok se u kalendaru za ovu godinu našla njegova fotografija Bosanskog Grahova u magli koja je dobila ogroman broj glasova.

- Ove godine pristiglo je više od 1.500 vrhunskih fotografija, najviše od kada pravimo kalendar. Članovi žirija su, uzevši u obzir geografski položaj, tehnički i likovni kvalitet fotografija, vrstu vremenske pojave koja je prikazana na fotografijama, ali i glas javnosti izabrali 14 fotografija, dvije za korice i za svaki mjesec po jednu - stoji na stranici Svjetske meteorološke organizacije.

Uz ovo priznanje, fotografu iz Čelinca stići će nekoliko primjeraka kalendara, a po uzoru na isti, odlučio je  uradi i prodaje kalendar sa svojim fotografijama, a na taj način svi koji žele mogu da podrže Tadićev rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana