Радио Требиње обиљежио 46 година постојања

ГС
Foto: илустрација

ТРЕБИЊЕ - Најстарији медиј у источној Херцеговини и један од најстаријих у БиХ - Радио Требиње обиљежио је данас 46 година постојања.

Запослени у овом медију ову значајну годишњицу обиљежили су радно, четворочасовним програмом у коме су, између осталих, угостили једну од најстаријих слушатељки Рајку Кебељић, некадашњу вишеструко награђивану пливачицу "Леотара", која је од оснивања радија уз овај медиј. Она је, присјећајући се тих дана када је 29. новембра 1975. године отворен Радио Требиње, рекла да је то била велика сензација у овом граду, али и цијелој регији, те истакла да и данас радо слуша Радио Требиње и диви се професионалности ове медијске куће.

Честитке поводом 46 година постојања Радио Требиња упутио је градоначелник Мирко Ћурић, који је рекао да је данас значајан дан за ову медијску кућу, али и град, те да је 46 година значајна годишњица. Он каже да у вријеме када је Радио Требиње почео да емитује програм, на овом подручју није било више медија, те да овај медиј треба да настави да буде озбиљан и објективан.

"Наши суграђани му вјерују и то тако треба да остане. Град ће уложити све како би овај медиј пратио технолошки развој, у наредном периоду ћемо издвојити знатна средства за нову опрему и боље услове рада запослених. А на запосленима је да наставе и даље да раде за добробит нашег града и заједнице, на понос свих нас", рекао је Ћурић.

Директор Центра за информисање и образовање у Требињу у оквиру кога је и Радио Требиње, Манојло Ћук, рекао је да 46 постојања и рада Радио Требиња само потврђује озбиљност медија који траје. Он каже да се свих протеклих година од 1975. године показало да се Радио Требиње слуша, да њему људи вјерују, да је објективан, медиј који прати све нове трендове.

"Морам истаћи да се у времену медијског лудила веома тешко снаћи, када се иде са дезинформацијама и запаљивим вијестима сачувати овај медиј да буде објективан, правовремен и тачан, што ми и јесмо.

Да га наши суграђани цијене у смислу своје објективности", рекао је Ћук. Он је истакао да је ова медијска кућа изградила свој систем рада који је непогрешив, а највећи успјех је што су остали вјеродостојни и вјерни истини.

Ћук је напоменуо да Радио Требиње мјесечно емитује више од 1.200 минута директног програма. У оквиру Јавне установе Центар за информисање и образовање у Требињу, послује осим Радио Требиња и мјесечни лист "Глас Требиња", који ће наредне године прославити 70 година постојања, као и портал Радио Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана