Radio Trebinje obilježio 46 godina postojanja

GS
Foto: ilustracija

TREBINjE - Najstariji medij u istočnoj Hercegovini i jedan od najstarijih u BiH - Radio Trebinje obilježio je danas 46 godina postojanja.

Zaposleni u ovom mediju ovu značajnu godišnjicu obilježili su radno, četvoročasovnim programom u kome su, između ostalih, ugostili jednu od najstarijih slušateljki Rajku Kebeljić, nekadašnju višestruko nagrađivanu plivačicu "Leotara", koja je od osnivanja radija uz ovaj medij. Ona je, prisjećajući se tih dana kada je 29. novembra 1975. godine otvoren Radio Trebinje, rekla da je to bila velika senzacija u ovom gradu, ali i cijeloj regiji, te istakla da i danas rado sluša Radio Trebinje i divi se profesionalnosti ove medijske kuće.

Čestitke povodom 46 godina postojanja Radio Trebinja uputio je gradonačelnik Mirko Ćurić, koji je rekao da je danas značajan dan za ovu medijsku kuću, ali i grad, te da je 46 godina značajna godišnjica. On kaže da u vrijeme kada je Radio Trebinje počeo da emituje program, na ovom području nije bilo više medija, te da ovaj medij treba da nastavi da bude ozbiljan i objektivan.

"Naši sugrađani mu vjeruju i to tako treba da ostane. Grad će uložiti sve kako bi ovaj medij pratio tehnološki razvoj, u narednom periodu ćemo izdvojiti znatna sredstva za novu opremu i bolje uslove rada zaposlenih. A na zaposlenima je da nastave i dalje da rade za dobrobit našeg grada i zajednice, na ponos svih nas", rekao je Ćurić.

Direktor Centra za informisanje i obrazovanje u Trebinju u okviru koga je i Radio Trebinje, Manojlo Ćuk, rekao je da 46 postojanja i rada Radio Trebinja samo potvrđuje ozbiljnost medija koji traje. On kaže da se svih proteklih godina od 1975. godine pokazalo da se Radio Trebinje sluša, da njemu ljudi vjeruju, da je objektivan, medij koji prati sve nove trendove.

"Moram istaći da se u vremenu medijskog ludila veoma teško snaći, kada se ide sa dezinformacijama i zapaljivim vijestima sačuvati ovaj medij da bude objektivan, pravovremen i tačan, što mi i jesmo.

Da ga naši sugrađani cijene u smislu svoje objektivnosti", rekao je Ćuk. On je istakao da je ova medijska kuća izgradila svoj sistem rada koji je nepogrešiv, a najveći uspjeh je što su ostali vjerodostojni i vjerni istini.

Ćuk je napomenuo da Radio Trebinje mjesečno emituje više od 1.200 minuta direktnog programa. U okviru Javne ustanove Centar za informisanje i obrazovanje u Trebinju, posluje osim Radio Trebinja i mjesečni list "Glas Trebinja", koji će naredne godine proslaviti 70 godina postojanja, kao i portal Radio Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana