Прњавор: СДС формирао нову скупштинску већину

Срна
Прњавор: СДС формирао нову скупштинску већину

ПРЊАВОР - СДС у Прњавору формирао је нову скупштинску већину коју ће чинити 16 одборника, рекао је данас предсједник прњаворског Општинског одбора СДС-а Милан Петровић.

У новој скупштинској већини налази се девет одборника СДС-а, три из ДНС-а, као и одборници Мирко Буквић из НДП-а, Милорад Кондић из Српске радикалне странке "Војислав Шешељ", Миле Шљивић из ДЕМОС-а и одборник из реда националних мањина Бранко Декет.

Петровић је рекао на конференцији за новинаре да је циљ нове скупштинске већине бржи развој општине Прњавор и реализација пројеката који су, како каже, до сада стагнирали.

Он је навео да ће новоформирана скупштинска већина подржати све добре пројекте које предложи начелник општине и који су у интересу грађана, као и да ће тражити пуну транспарентност у раду начелника, локалне управе и Скупштине општине.

Петрковић је рекао да ће нови предсједник Скупштине општине бити Мирко Буквић, а потпредсједник Милорад Кондић.

Предсједник Општинског одбора ДНС-а Прњавор Драган Радић каже да нова већина у Скупштини општине својим одлукама неће блокирати ниједан користан приједлог или инвестицију, али да жели бољу контролу утрошака средстава.

"Желимо да успоставимо равнотежу између рада начелника и Скупштине јер смо и једни и други легитимно бирани од стране грађана и имамо право на одлучивање", рекао је Радић.

Данашњој конференцији за новинаре у Прњавору присуствовао је и предсједник СДС Мирко Шаровић, који је поручио да ће у новој скупштинској већини СДС бити поуздан партнер на реализацији дугорочних планова и да ће радити у интересу свих грађана.

Скупштина општине Прњавор у свом саставу има укупно 29 одборника, а функцију начелника општине обавља Дарко Томаш из СНСД-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана