Prnjavor: SDS formirao novu skupštinsku većinu

Srna
Prnjavor: SDS formirao novu skupštinsku većinu

PRNjAVOR - SDS u Prnjavoru formirao je novu skupštinsku većinu koju će činiti 16 odbornika, rekao je danas predsjednik prnjavorskog Opštinskog odbora SDS-a Milan Petrović.

U novoj skupštinskoj većini nalazi se devet odbornika SDS-a, tri iz DNS-a, kao i odbornici Mirko Bukvić iz NDP-a, Milorad Kondić iz Srpske radikalne stranke "Vojislav Šešelj", Mile Šljivić iz DEMOS-a i odbornik iz reda nacionalnih manjina Branko Deket.

Petrović je rekao na konferenciji za novinare da je cilj nove skupštinske većine brži razvoj opštine Prnjavor i realizacija projekata koji su, kako kaže, do sada stagnirali.

On je naveo da će novoformirana skupštinska većina podržati sve dobre projekte koje predloži načelnik opštine i koji su u interesu građana, kao i da će tražiti punu transparentnost u radu načelnika, lokalne uprave i Skupštine opštine.

Petrković je rekao da će novi predsjednik Skupštine opštine biti Mirko Bukvić, a potpredsjednik Milorad Kondić.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Prnjavor Dragan Radić kaže da nova većina u Skupštini opštine svojim odlukama neće blokirati nijedan koristan prijedlog ili investiciju, ali da želi bolju kontrolu utrošaka sredstava.

"Želimo da uspostavimo ravnotežu između rada načelnika i Skupštine jer smo i jedni i drugi legitimno birani od strane građana i imamo pravo na odlučivanje", rekao je Radić.

Današnjoj konferenciji za novinare u Prnjavoru prisustvovao je i predsjednik SDS Mirko Šarović, koji je poručio da će u novoj skupštinskoj većini SDS biti pouzdan partner na realizaciji dugoročnih planova i da će raditi u interesu svih građana.

Skupština opštine Prnjavor u svom sastavu ima ukupno 29 odbornika, a funkciju načelnika opštine obavlja Darko Tomaš iz SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana