Повјерење читалаца најјачи вјетар у леђа

Ведрана Кулага
Повјерење читалаца најјачи вјетар у леђа

Дневни лист “Глас Српске” и данас успјешно измиче зубу времена и јуриша како новим јубилејима са основним циљем, а то је да свим читаоцима увијек пренесе тачне и благовремене информације.

Титулу једног од најугледнијих дневних листова добио је управо од читалаца са којима их спајају вијекови постојања и којима је захвалан на указаном повјерењу. То повјерење најјачи је вјетар у леђа запосленима у свакодневном раду и биткама на медијској позорници. 

Новинари “Гласа” остали су у служби читалаца за које сваки дан припремају теме у којима указују на добре и лоше ствари код нас и око нас, интервјуе са личностима из политичког, економског и друштвеног живота Српске, БиХ те региона и свијета, репортаже, текстове о људским срећама и недаћама, покушавајући да им помогну колико год је то у њиховој моћи.

Вриједна екипа новинара, предвођена уредницима, свакодневно се договара како да на најбољи начин на папир пренесе дешавања која су дала печат том дану, а у томе помажу и дописници широм Српске који марљиво прате дешавања из њихових средина, доносе приче о људским величинама и хуманистима, пројектима које реализује локална власт те проблемима који муче њихове суграђане. Ништа мање важну улогу имају и лектори, фотографи, техничка припрема, али и остали запослени од маркетинга до штампарије.

“Глас Српске” је тако био и остао хроничар времена, слуга правде и носилац истине, а његови данашњи руководиоци поручују да ће  наставити тим стазама те да ће у стопу пратити модерно доба. Неколико корака на том путу је већ прављено. Дневне новине су недавно редизајниране, а “оживљен” је и портал “Гласа Српске” који полако хвата корак са осталима у брзини објаве првих и тачних информација.

- Посебна ми је част и привилегија бити директор нечег тако значајног као што је “Глас Српске”. Наравно, то повлачи посебну одговорност и преданост послу. Овом приликом бих честитао свим бившим и садашњим радницима “Гласа”. На овај 15.000 број присјетимо се свих “гласоваца” који више нису са нама. Посебно би захвалио редакцији “Гласа” која је вриједно радила и потрудила се да овај број изгледа овако свечано како и заслужује - рекао је директор “Гласа Српске” Борис Дмитрашиновић.

Главна и одговорна уредница Борјана Радмановић-Петровић каже како вјероватно ни они који су ударили темеље “Гласу” прије скоро 76 година нису могли претпоставити да ће израсти у новине које ће са поносом обиљежавати 15.000. број заједно са армијом читалаца која им вјерује.

- Листајући новине од првих бројева па до данашњих дана, видљиво је да је “Глас” прошао кроз многе тешке изазове, турбулентна времена и разне неприлике. Али никада није посустао. Никада није стао и одустао. Тако је и данас. Нека нова времена, неки нови изазови с којима се новинари и уредници храбро хватају у коштац и не одустају - рекла је Радмановић-Петровић.

Додаје да данас редакцију чине углавном млади људи, спремни да дају све од себе како би “Глас” наставио путем којим је и до сада ишао, а то је прије свега пут истине, и сачувао углед и достојанство.

- Чини се да штампаним медијима никада није било теже да се изборе за своје мјесто у медијском свијету, с обзиром на нове технологије и брзину којом информације данас путују. Али, прилагођавајући се новим временима, а поштујући традицију, вјерујем да ће “Глас” још дуго задржати своје истакнуто мјесто у мору медија око нас. Јер “Гласу” се вјерује - додаје Радмановић- Петровић.

Истиче да посебну и истакнуту улогу у развоју “Гласа” имају читаоци, који су вјетар у леђа онима који га стварају и да зато честику за 15.000 бројева упућује свима који су на било који начин учествовали у настајању макар и једног броја, а посебно вјерним читаоцима  без којих не би било ни “Гласа”.

Свим нашим читаоцима још једном захваљујемо на повјерењу које су нам указали и желимо да заједно дочекамо и обиљежимо још доста јубилеја јер “Глас” је, што неко једном рече, ваш свједок, савременик, путоказ и пријатељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана