Povjerenje čitalaca najjači vjetar u leđa

Vedrana Kulaga
Povjerenje čitalaca najjači vjetar u leđa

Dnevni list “Glas Srpske” i danas uspješno izmiče zubu vremena i juriša kako novim jubilejima sa osnovnim ciljem, a to je da svim čitaocima uvijek prenese tačne i blagovremene informacije.

Titulu jednog od najuglednijih dnevnih listova dobio je upravo od čitalaca sa kojima ih spajaju vijekovi postojanja i kojima je zahvalan na ukazanom povjerenju. To povjerenje najjači je vjetar u leđa zaposlenima u svakodnevnom radu i bitkama na medijskoj pozornici. 

Novinari “Glasa” ostali su u službi čitalaca za koje svaki dan pripremaju teme u kojima ukazuju na dobre i loše stvari kod nas i oko nas, intervjue sa ličnostima iz političkog, ekonomskog i društvenog života Srpske, BiH te regiona i svijeta, reportaže, tekstove o ljudskim srećama i nedaćama, pokušavajući da im pomognu koliko god je to u njihovoj moći.

Vrijedna ekipa novinara, predvođena urednicima, svakodnevno se dogovara kako da na najbolji način na papir prenese dešavanja koja su dala pečat tom danu, a u tome pomažu i dopisnici širom Srpske koji marljivo prate dešavanja iz njihovih sredina, donose priče o ljudskim veličinama i humanistima, projektima koje realizuje lokalna vlast te problemima koji muče njihove sugrađane. Ništa manje važnu ulogu imaju i lektori, fotografi, tehnička priprema, ali i ostali zaposleni od marketinga do štamparije.

“Glas Srpske” je tako bio i ostao hroničar vremena, sluga pravde i nosilac istine, a njegovi današnji rukovodioci poručuju da će  nastaviti tim stazama te da će u stopu pratiti moderno doba. Nekoliko koraka na tom putu je već pravljeno. Dnevne novine su nedavno redizajnirane, a “oživljen” je i portal “Glasa Srpske” koji polako hvata korak sa ostalima u brzini objave prvih i tačnih informacija.

- Posebna mi je čast i privilegija biti direktor nečeg tako značajnog kao što je “Glas Srpske”. Naravno, to povlači posebnu odgovornost i predanost poslu. Ovom prilikom bih čestitao svim bivšim i sadašnjim radnicima “Glasa”. Na ovaj 15.000 broj prisjetimo se svih “glasovaca” koji više nisu sa nama. Posebno bi zahvalio redakciji “Glasa” koja je vrijedno radila i potrudila se da ovaj broj izgleda ovako svečano kako i zaslužuje - rekao je direktor “Glasa Srpske” Boris Dmitrašinović.

Glavna i odgovorna urednica Borjana Radmanović-Petrović kaže kako vjerovatno ni oni koji su udarili temelje “Glasu” prije skoro 76 godina nisu mogli pretpostaviti da će izrasti u novine koje će sa ponosom obilježavati 15.000. broj zajedno sa armijom čitalaca koja im vjeruje.

- Listajući novine od prvih brojeva pa do današnjih dana, vidljivo je da je “Glas” prošao kroz mnoge teške izazove, turbulentna vremena i razne neprilike. Ali nikada nije posustao. Nikada nije stao i odustao. Tako je i danas. Neka nova vremena, neki novi izazovi s kojima se novinari i urednici hrabro hvataju u koštac i ne odustaju - rekla je Radmanović-Petrović.

Dodaje da danas redakciju čine uglavnom mladi ljudi, spremni da daju sve od sebe kako bi “Glas” nastavio putem kojim je i do sada išao, a to je prije svega put istine, i sačuvao ugled i dostojanstvo.

- Čini se da štampanim medijima nikada nije bilo teže da se izbore za svoje mjesto u medijskom svijetu, s obzirom na nove tehnologije i brzinu kojom informacije danas putuju. Ali, prilagođavajući se novim vremenima, a poštujući tradiciju, vjerujem da će “Glas” još dugo zadržati svoje istaknuto mjesto u moru medija oko nas. Jer “Glasu” se vjeruje - dodaje Radmanović- Petrović.

Ističe da posebnu i istaknutu ulogu u razvoju “Glasa” imaju čitaoci, koji su vjetar u leđa onima koji ga stvaraju i da zato čestiku za 15.000 brojeva upućuje svima koji su na bilo koji način učestvovali u nastajanju makar i jednog broja, a posebno vjernim čitaocima  bez kojih ne bi bilo ni “Glasa”.

Svim našim čitaocima još jednom zahvaljujemo na povjerenju koje su nam ukazali i želimo da zajedno dočekamo i obilježimo još dosta jubileja jer “Glas” je, što neko jednom reče, vaš svjedok, savremenik, putokaz i prijatelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana