Потписан Меморандум о сарадњи са Факултетом политичких наука у Бањалуци

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Факултет политичких наука у Бањалуци потписали су Меморандум о сарадњи, са циљем унапређења практичне наставе, нових пројеката и стручних радова.

Меморандум су потписале помоћник министра за поштански саобраћај, телекомуникације и европске интеграције Дијана Обрадовић и декан Факултета политичких наука у Бањалуци Ранка Перић Ромић.

Обрадовићева је рекла да ће се план и програм праксе планирати по добијању улазних података од факултета о томе шта све студенти треба да одраде и прођу у ресорном министарству.

Она је истакла да очекује већу сарадњу ресорног министарства и овог факултета када је ријеч о практичној настави, новим пројектима, стручним радовима и свему што може помоћи рад на унапређењу медијске писмености и односа са јавношћу.

Ромићева је навела да ће Факултет политичких наука у наредном периоду затражити мишљење ресорног министарства када је ријеч о стручности и компетенцији студената који ће боравити у овом ресору, како би се евентуално радиле одређене измјене наставног плана и програма са циљем да се у наредним генерацијама добију што квалитетнији свршени студенти.

"Студенти на студијском програму новинарство и комуникологија на трећој години се усмјеравају за мултимедијално новинарство или односи са јавношћу. На практичној настави студенти ће моћи да примјене сва теоријска знања која су стекли на нашем факултету", рекла је Ромићева.

Она је подсјетила да је Факултет политичких наука у Бањалуци и раније имао добру сарадњу са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске које је пружало помоћ и разумијевање у развоју студијског програма.

Лана Остојић, студент друге године новинарства и комуникологије на Факултету политичких наука у Бањалуци, очекује да ће студенти много тога научити на пракси и да се радује ономе што ће им пракса донијети у будућности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана