Potpisan Memorandum o saradnji sa Fakultetom političkih nauka u Banjaluci

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Fakultet političkih nauka u Banjaluci potpisali su Memorandum o saradnji, sa ciljem unapređenja praktične nastave, novih projekata i stručnih radova.

Memorandum su potpisale pomoćnik ministra za poštanski saobraćaj, telekomunikacije i evropske integracije Dijana Obradović i dekan Fakulteta političkih nauka u Banjaluci Ranka Perić Romić.

Obradovićeva je rekla da će se plan i program prakse planirati po dobijanju ulaznih podataka od fakulteta o tome šta sve studenti treba da odrade i prođu u resornom ministarstvu.

Ona je istakla da očekuje veću saradnju resornog ministarstva i ovog fakulteta kada je riječ o praktičnoj nastavi, novim projektima, stručnim radovima i svemu što može pomoći rad na unapređenju medijske pismenosti i odnosa sa javnošću.

Romićeva je navela da će Fakultet političkih nauka u narednom periodu zatražiti mišljenje resornog ministarstva kada je riječ o stručnosti i kompetenciji studenata koji će boraviti u ovom resoru, kako bi se eventualno radile određene izmjene nastavnog plana i programa sa ciljem da se u narednim generacijama dobiju što kvalitetniji svršeni studenti.

"Studenti na studijskom programu novinarstvo i komunikologija na trećoj godini se usmjeravaju za multimedijalno novinarstvo ili odnosi sa javnošću. Na praktičnoj nastavi studenti će moći da primjene sva teorijska znanja koja su stekli na našem fakultetu", rekla je Romićeva.

Ona je podsjetila da je Fakultet političkih nauka u Banjaluci i ranije imao dobru saradnju sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske koje je pružalo pomoć i razumijevanje u razvoju studijskog programa.

Lana Ostojić, student druge godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, očekuje da će studenti mnogo toga naučiti na praksi i da se raduje onome što će im praksa donijeti u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana